26 Temmuz 2016 Salı

2016 Mtb Türkiye Şam. Yalova

 Merhaba Bisiklet Dostları;
Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun 2016 faaliyet programında yer alan, Dağ Bisikleti 2016 Türkiye Şampiyonası 23-24 Temmuz 2016 tarihleri arasında Yalova'nın Altınova ilçesinde Elimilatör ve CrossCountry disiplininde iki ayrı yarış düzenlendi. 10 kategori üzerinden düzenlenen yarışma da sporcular şampiyonluk için mücadele verdi.
Şampiyonada  Elit Erkekler Kategorisinde her iki günün şampiyonu Brisa Spor'dan Abdulkadir Kelleci, CrossCountry disiplininde; Elit Bayanlarda Alanya Doğa Sporlar'dan Ayşe çakır birinci oldu. 
Altınova Bayrak Tepe çevresinde 4800 metre uzunluğundaki parkurun zor bir yarışma olduğunu ifade eden bölge antrenörü Kamil Alev ; dik rampaların olduğu ve teknik inişlerin bulunduğu bir yarıştı. Güneş ışınlarına maruz kalan dik yokuş bölümleri geçerken sporcularımız zorlanmamıza rağmen oldukça iyi bir yarış çıkarttılar. “dedi
Bisiklet sporuna ilgi gün geçtikçe artmakta olduğunu gözlemledik fakat Türkiye şampiyonası olmasına rağmen bu müsabakalara katılım ve heyecan öyle hiç beklenilen gibi olmadı.Normal şartlarda bu müsabakaya tahmini olarak 400 yakın sporcunun katılması bekleniyordu.Ancak genel olarak dağ bisikleti branşımızda gözle görülür bir kalite ve özellikle performans sporcusu olan elitler  ve gençler kategorisinde düşüş çok had safhada.Burda bir çok dağ bisikleti sporcusunun ferdi olarak yarışan bisikletçiler kendi imkanları ile katıldıkları için hem malzeme hemde disiplin açısından çok eksik kalıyorlar ve kendilerini zorlayıcı bir kurumsallık olmayınca kendileri zorlamıyorlar. Çocuk ve gençlerimizi bisiklet sporuna yönlendirmek, bisiklet kültürünün oluşturulmasına katkı sağlamak ve mevcut kadromuzu korumak ve artırmamız amacıyla, bisiklet eğitimleri daha fazla verilmelidir.  Yeni yetişecek yıldız sporcularımız ile desteklenmeli  program dahilinde kulüplere yönlendirilmelidir. gençlerimize spor kültürünü kazanmalarına yönelik etkinlikler düzenlenmeli. Gençlerin ve  Çocukların, fiziksel ve zihinsel olarak gelişmesi sağlıklı bir vücuda ve zihne sahip olması için,il ve ilçelerde düzenli bisiklet antrenman programları uygulanmalı.
10 kategoride 175 sporcunun pedal çevirdiği Dağ Bisikleti Türkiye Şampiyonası'nda, dereceye giren sporculara; Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ile Yalova Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan tarafından ödülleri verildi.
 Biz de Dağ Bisikleti 2016 Türkiye Şampiyonası'na katılan  ve derece alan sporcularımızı kutluyor başarılarının devamını diliyoruz. 




















Hiç yorum yok: